Ga naar de inhoud
Home » Blogs » Wat is de impact van jouw communicatie: het oorzaak – gevolg principe

Wat is de impact van jouw communicatie: het oorzaak – gevolg principe

Hoe sta jij als toezichthouder in je werk? Als je er niet uit komt met een collega, een autosloper of een KAM coördinator, wat zeg je dan tegen jezelf? Zeg je dingen als: ‘Met die sukkel valt ook niet te praten,’ of: ‘Die KAM coördinator begrijpt er helemaal niks van!’ Leuk gezegd, maar veel verder kom je er niet mee! 

Zoek liever je eigen aandeel, je eigen span of control! De impact van wat jij zendt lees je immers terug in de reactie van de ontvanger. Hoe pak jij je aandeel in een betere communicatie en daarmee een door beide gesprekspartners gedragen resultaat? 

In zijn nieuwste blog op de website van Bisschop + Partners gaat NLP-trainer Robert Belger, verbonden aan onze Handhavingsacademie daar op in.

Verander de oorzaak en daarmee het probleem

Het principe van oorzaak en gevolg is een onderwerp dat we bij veel van onze trainingen bij de Handhavingsacademie Nederland behandelen. Dit principe gaat ervan uit dat alles wat er gebeurt met elkaar verbonden is. Volgens Newtons wetten is er voor elk probleem altijd een oorzaak, mits we het probleem kunnen zien als een gevolg van iets anders. Moeilijk? 

Lees verder: Verbeter je communicatie door inzicht in oorzaak en gevolg

Communiceren met Impact voor VTH’ers

De tiendaagse training Communiceren met Impact maakt je bewust van je positie als VTH-professional, je drijfveren en wat je uitstraalt. Je leert hoe dit bewustzijn leidt tot effectievere communicatie en daarmee een beter overleg dat onze leefomgeving ten goede komt.