Ga naar de inhoud
Home » Blogs » Leo Bisschop spreekt over gedragsbeïnvloeding en nudging op Dag van de BOA

Leo Bisschop spreekt over gedragsbeïnvloeding en nudging op Dag van de BOA

Leo Bisschop is een van de sprekers die een bijdrage leverde aan de 13e Dag van de BOA op 26 november in Ede. Tijdens dit landelijke congres voor boa’s en hun leidinggevenden heeft hij gesproken over effectieve gedragsbeïnvloeding en nudging: wat kun je doen om ongewenst gedrag te beïnvloeden? Daarbij gaat het om de vraag hoe onbewuste besluitvorming werkt en hoe kun je daar gebruik van kunt maken in jouw communicatie als handhaver.

Leo Bisschop spreekt over gedragsbeïnvloeding en nudging op Dag van de BOA

’s Middags deelde Leo Bisschop zijn ervaring met nudging. Dit is een methode om gedrag op een positieve manier te beïnvloeden, om mensen een duwtje in de juiste richting te geven. Wat daarbij helpt is om je als boa bewust te zijn van je houding (voor 55 procent verantwoordelijk voor hoe je overkomt), en je intonatie (bepaalt 38 procent van hoe je overkomt). Wát je zegt is gek genoeg het minst belangrijk.

Met deze wetenschap kun je tijdens het aanspreken van een burger zijn reactie beïnvloeden. Door een confronterende houding, krijg je weerstand. Veer je een beetje mee en stel je je niet confronterend op, neem je iemand mee. En dat is voor beide partijen fijner.

Leo Bisschop spreekt op Dag van de BOA

Lees het complete verslag van de 13e Dag van de BOA op www.ikbenboa.nl

Leo is oprichter van Handhavingsacademie Nederland en verzorgt diverse trainingen en workshops voor boa’s.