Ga naar de inhoud
Home » Trainingen » Verbindend Onderhandelen

Verbindend Onderhandelen

Haal meer uit jouw onderhandelingen met de Harvard methode

In de tweedaagse training Verbindend Onderhandelen leer je door middel van de Harvard-methode op een gestructureerde manier samen tot besluiten te komen. Deze effectieve manier van onderhandelen richt zich op het gezamenlijk en in goede harmonie bedenken van oplossingen. Zo behoud je de relatie en boek je resultaten waar je mee thuis kan komen!

Verbindend Onderhandelen

Tweedaagse training
Datum: nog niet bekend
Locatie: Utrecht
Kosten: € 819,- per persoon (exclusief BTW)

Meer weten? Neem contact met ons op

Een collega of je kinderen zover krijgen iets voor je te doen, wel of niet naar een feestje gaan, het onderste uit de kan halen bij de aankoop van een nieuwe auto. We zijn allemaal elke dag weer opnieuw bezig met iets (gedaan) krijgen van een ander. Onderhandelen doen we dus allemaal. Soms gaat dat goed en soms ontstaat er gedoe. Soms win je, soms verlies je. Krijgen wat je wilt en tegelijkertijd de relatie en sfeer goedhouden is voor velen van ons een uitdaging. 

Winnaar of verliezer

Ben jij je bewust van wat voor onderhandelaar jij bent? Ga je er met gestrekt been keihard in om te winnen of laat je over je heen lopen en geef je veel te gemakkelijk toe? En wat levert deze onderhandelingsstrategie jou en de ander nou eigenlijk op? Voor beide methoden is een ongemakkelijk compromis en een verstoorde of ongelijkwaardige relatie vaak het resultaat. Daarbij voelt de ‘winnaar’ zich geen winnaar en de ‘verliezer’ zich vaak tekort gedaan.

Harvard onderhandelen

Verbindend Onderhandelen is gebaseerd op de Harvard-methode. Deze methodiek van principieel onderhandelen is onlosmakelijk verbonden aan de uitvinders: Roger Fischer, William Ury en Bruce Patton en hun wereldbekende boek ‘Excellent Onderhandelen’. De wereldwijd toegepaste methode geeft het best mogelijke resultaat in elke onderhandeling en maakt van je onderhandeling een gelijkwaardig gesprek, waarbij iedereen zich na afloop goed voelt.

Win-win resultaten

De kracht van deze methode ligt in het vinden van gemeenschappelijke belangen in plaats van het soebatten over tegenstellingen en ook in het bedenken van oplossingen in plaats van het opdringen van elkaars standpunten. Dit alles om te komen tot win-win resultaten. De uitkomst is dat er recht gedaan wordt aan de belangen van beide partijen en dat de relatie ten minste gelijk is gebleven of zelfs beter is geworden. Dat is verbindend onderhandelen!

Wat levert de training Verbindend Onderhandelen jouw op?

Na afloop van deze tweedaagse training weet je hoe je je op onderhandelingen voorbereidt, hoe je onderhandelingen opent, welke stappen je doorloopt, hoe je omgaat met weerstand bij de ander en nog veel meer. Zo onderhandel je niet meer op basis van intuïtie, maar ben je in staat om met behoud van de relatie tot win-win resultaten te komen.

Jouw investering

De kosten voor een tweedaagse training, inclusief opleidingsmateriaal en catering, bedragen € 819,- per persoon (exclusief BTW).

In company maatwerktrainingen zijn mogelijk voor groepen vanaf zes personen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de specifieke trainingsbehoefte.

Haal meer uit jouw onderhandelingen met de Harvard methode

Wil je leren hoe je deze methode van onderhandelen kunt toepassen in de praktijk? Meld je aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de tweedaagse training Verbindend Onderhandelen.

Meer weten over Harvard onderhandelen?

Lees meer over de vier spelregels van principieel onderhandelen die het uitgangspunt vormen van de Harvard methode.

Praktische informatie

Datum:

Nog niet bekend

Locatie:

Utrecht

Kosten: 

€ 819,- per persoon (exclusief BTW)
Lunch, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Meer weten? Neem contact met ons op