Ga naar de inhoud
Home » Coaching » Wat is coaching?

Wat is coaching?

Coachen is een proces van samen onderzoeken, reflecteren en bewust worden. Dat betekent dat je gaat zien wat jou belemmert om dat te doen wat je zo graag wil. Doorgaans zit die belemmering opgesloten in je manier van denken, gewoontes en patronen die je hebt ontwikkeld of je onbewuste waarden en overtuigingen. Als je je bewust wordt van waar jouw belemmeringen zitten, dan kun je ermee gaan werken. Coaching is erop gericht je gedrag te begrijpen in de context van het ‘hier en nu’ en je gedrag te verbeteren voor in de toekomst.

Hoe gaat dat?

We starten elk traject met een vrijblijvende kennismaking gevolgd door een aanbieding. Als het goed voelt voor beide partijen en je gaat akkoord met de aanbieding gaan we aan de slag. In ongeveer zes gesprekken van 90 minuten brengen we de specifieke coachvraag in beeld, werken we aan het helder krijgen van de belemmeringen, nemen we deze belemmeringen weg en (her)activeren we hulpbronnen zoals bijvoorbeeld zelfvertrouwen, kracht en ontspanning. Zo beweegt jouw werknemer in snel tempo van zijn of haar huidige situatie naar de door hem of haar gewenste situatie. Tussen de sessies door wordt er gereflecteerd op het denken, voelen en handelen en geëxperimenteerd met nieuw gedrag.

Wat levert dat op?

Coaching brengt jouw werknemers meer zelfvertrouwen, meer rust en meer energie. Coaching maakt dat zij anders leren denken over zichzelf en over anderen. Dat heeft tot gevolg méér grip krijgen op gevoel, gedrag en doelen dus gemakkelijker bereikt worden. Dat is toch perfect?

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak

Wanneer je meer wil weten over coaching of een gratis kennismakingsgesprek wil plannen, neem dan contact met ons op.